Монтират видеокамери в централната част на Кърджали, започват от парковете Кметът Ерол Мюмюн обеща и строг контрол, и санкции за вандалите

Валентина ИВАНОВА

Вандализмът продължава да шества из Кърджали. И от граждани, и от медии ежедневно научаваме за нови инциденти, които съсипват общинско имущество и после то се възстановява с парите на данъкоплатците. Това заяви на януарската сесия на местния парламент Радослав Милев, общински съветник от „Демократична България“.

През миналия мандат той беше сред най-настоятелните за поставане на видеонаблюдение на проблемните места в централната градска част. Но не се стигна до действия от администрацията и набезите продължиха.

Сега той отново повдигна темата с конкретен въпрос към кмета Ерол Мюмюн. От отговора на градоначалника стана ясно, че по-голямата част от необходимата техника за поставяне на видеонаблюдение, вече е закупена. Монтажът ще започне от парковете, които са сред най-невралгичните зони.

Освен това синият съветник категорично заяви, че очаква от администрацията да бъдат въведени и санкции срещу нарушителите, за да има някакъв ефект.

Не очаквам чудеса след поставянето на камери. По-важно е да се работи с децата, родители и учители да им обясняват, че имуществото трябва да се опазва. Преди изборите обещах прозрачност и контрол. Така че ще има и строг контрол и сакции за всички нарушители, добави кметът.

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *