Неплатените глоби набъбват от 20 на 250 лева, предупреждават от Синята зона в Кърджали

  • Служителите имат право да глобяват за неправилно паркиране, както го правят полицаите
  • Общината си търси парите чрез съдия-изпълнител

Валентина ИВАНОВА

Мнозина шофьори си помислиха, че нарушенията им по Закона за движение по пътищата, установени от служители на Синята зона, ще останат безнаказани. Колегите имат право да глобяват както го правят полицаите. Те поставят уведомления, а впоследствие фишовете се изпращат по пощата. Водачите обаче решиха, че щом глобите не са наложени от полицията, те не трябва да се плащат. Това коментира Шенай Мехмедали, управител на предприятието „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“.

Шенай Мехмедали

Политиката на община Кърджали е да си търси парите. Затова тя дава нарушителите на съдия-изпълнител, след като вече ги е уведомила по надлежен ред. Така една глоба от 20 лева набъбва докъм 250 лева, след всички такси на ЧСИ. Не бива да се разчита, че задължението ще отпадне по давност, тъй като периодът там е 2 години.

В сайта на общината в секция „Синя зона“ всеки може да си направи справка за глобите, които може да са му наложени. Повечето нарушения са за неправилно паркиране. И с просто око се вижда, че в много случаи шофьорите са недисциплинирани, дори нагли и си паркират, където си искат. Затова и институциите са обединили усилия да ограничат и дори да спрат това.

 

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *