Футболна академия „Арда 1924“ с бронзови медали и силно представяне на международен турнир в Турция

Нов живот

През изминалите три дни децата на Футболна Академия Арда 1924 родени през 2013/2014/2015г взеха участие в международният турнир EDIRNE ULUSLARARASI BALKAN TURNUVASI. Кърджалийските деца мериха сили срещу силни отбори, сред които грандовете Галатасарай и Истанбул ББ, както и срещу футболни училища на Фенербахче, Галатасарай, Бешикташ и Алтънорду от Истанбул, Одрин, Чорлу и региона.

Набор 2014 на Янко Янев успя да постигне най-високо класиране, след като от тринадесет отбора се окичи с бронзовите медали в надпреварата. Родените през 2014г състезатели постигнаха пет безапелационни победи в своята група, като не допуснаха нито едно попадение в своята врата, а реализираха цели четиринадесет. Децата на Янев загубиха едва в полуфинала срещу момчетата на една от най-добрите школи в страната Истанбул ББ с 2:3. Мачът за 3/4 място бе протоколен и двата отбора загубили полуфиналите си бяха наградени с бронзови медали. Във формалният малък финал момчетата ни отстъпиха на домакините и техните приятели – Edirne Birlikspor.
Състезателят Александър Арабаджиев бе избран за играч на турнира.
Набор 2015, който бе ръководен от триото Саръев, Глабаданидис, Бумбаров също впечатли в южната ни съседка. Децата  се разминаха на косъм от полуфинал, след като един гол не им достигна, за да продължат към финалите. Най-малките  представители изиграха три страхотни мача, в които победиха без да допуснат гол в своята врата и по всичко изглеждаше, че са сигурни полуфиналисти. В решаващият мач срещу силната истанбулска школа – Büyükçekmece Gençordu, която е и футболно училище на люпилнята за таланти Altinordu нямаха късмет.  Момчетата от набор 2015 допуснаха само една загуба и тя дойде от гранда Галатасарай, който по-късно стана и шампион в турнира.
Талантите от набор 2013 също се представиха на високо ниво.  Момчетата на Ашкън Юсреф дебютираха в надпреварата постигайки две победи, един равен резултат и допускайки три поражения.
В Одрин отборите  бяха водени от треньорите Янко Янев, Сарандис Глабаданидис, Ашкън Юсреф, Петър Бумбаров и Благовест Саръев.  За комфорта на децата се погрижи шофьорът и приятел на децата Джем Бекиров. Той и децата от наборите 2009/2010/2011 днес заминаха за лагер в Чорлу, където ще изиграят общо шест контролни срещи на гости на побратименият ни клуб Чорлу Беледийе ФК.

От ръководството съобщиха, че гости на кърджалийската школа са пожелали бъдат доста отбори от южната ни съседка. Те са получили и официална покана да гостуват за приятелски срещи на базата на школата на Галатасарай в Истанбул.

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *