Задържаният за шпионаж служител на ГДБОП е бил и университетски преподавател Георги Караколев е бил понижаван

И университетски преподавател, освен антимафиот е задържаният за шпионаж служител на ГДБОП Георги Караколев. Той бе арестуван тази сутрин. При акцията бе задържан и служител на ДАНС. Двамата помагали на бивш служител на руското посолство обявен за персона нон грата.

Давали му служебна информация. Караколев изнасял информация за разследвания срещу руски фирми, твърди „24 часа„. Той е дългогодишен служител на МВР. Работи по линия на международното сътрудничество, откъдето минава много информация с чужди партньорски служби.

Задържаният по подозрения за шпионаж антимафиот Георги Караколев е бил понижаван.

Той е работил в няколко отдела на ГДБОП, сред които „Киберпрестъпност“ и „Трафик на хора“. Докато бил в Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“, се почерпил. Затова бил понижен и пратен в аналитичния отдел на ГДБОП. Преди това е ходил и на мисия в чужбина.

Източник: fakti.bg

Снимка: БГНЕС

1 Отговор

  1. Ники каза:

    Евреите имат много агенти, във всички възлови за сигурността на България служби. Слава на бог, че не сме съседна държава на Израел, иначе постоянно ще окупират българските земи и къщи, които го наричат с уж безобиден термин, заселници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *