Гюлюстан Ибрям и Исмет Садък са носители на Наградата на кмета на община Кърджали за „Най-добър ловец“ и „Най-добър риболовец“

Валери КОВАЧЕВ

На традиционната ловна вечеринка, която се проведе снощи в ресторант „Арпезос“, бяха обявени носителите на наградите на кмета на община Кърджали за „Най-добър ловец“ и „Най-добър риболовец“ в Сдружението на ловците и риболовците в Кърджали за сезон 2023/2024 г.

Това са Гюлюстан Фахри Ибрям от Ловно-рибарска дружина Боровица и Исмет Изет Садък от село Пенево. Градоначалникът Ерол Мюмюн връчи лично Купите на отличените. Освен трофеите те получиха и предметни награди – съответно ловни обувки, ловни гети и раница за най-добрия ловец и макара и пръчка за най-добрия риболовец.

Гюлюстан Фахри Ибрям е придобил през ловния сезон най-добрия капитален трофей от дива свиня в Сдружението, получил над 135  точки и златен медал. Освен това той има още един трофей, събрал 124.55 точки и оценен също със златен медал. Ловец №1  за сезона е изявен гонач с отлични кучета. Помага активно в подхранването на дивеча, като еднолично от четири години поддържа автоматична хранилка за едър дивеч със собствени сили и средства.

Исмет Изет Садък е активен риболовец и борец срещу бракониерството във водоемите в района. Заедно с ловеца Белгин са построил две чешми и беседка на брега на язовир „Кърджали“, като едната чешма е само за чистене на риба, а беседката и другата чешма са с входове, които не позволяват да влизат животни. Това е един изключителен хаир, който са направили за всички риболовци, жители и гости на общината,  изтъкна председателят на Сдружението Васил Дончев.

Ерол Мюмюн поздрави ловците, риболовците и гостите на вечеринката. За мен е истинска радост и чест да бъда тук сред вас, и че имам възможността да наградя най-добрия ловец и най-добрия риболовец, изтъкна той. Кметът  благодари на ловците за успешния сезон и професионализма им, и затова, че повече от сто години са успели да съхранят една традиция, и да бъдат все така заедно, да се грижат за популацията на дивеча. Пожела им повече трофеи и медали през следващия сезон.

Васил Дончев благодари на кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн, който е приел да продължи  традицията да се връчва Награда на кмета за най-добър ловец и най-добър риболовец, която е обявена на вечеринката на 3 февруари 2012 година за сезон 2011/2012 година.

Сред гостите на вечеринката снощи бяха председателят на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ Васил Василев, областният управител Никола Чанев, кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн и кметът на община Черноочене Айджан Ахмед.

                                                                                                                                                                                                                     Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *