Цветелина и Сиделя от Ардино тръгват на голям международен турнир по тенис на маса В Панагюрище идват над 200 състезатели от 25 държави

Валентина ИВАНОВА

Панагюрище отново събира младия световен елит в тениса на маса. В зала „Арена Асарел“ от 7 до 10 март ще се проведе международен детски турнир, в който се очакват над 200 участници от 25 държави.

След България, като страна домакин, двете най-големи делегации идват от нашите съседки – Турция и Румъния. Участието на отбори от Азия вдига високо нивото на турнира с водещи състезатели от Корея, Китайско Тайпе и Сингапур. Наградният фонд тази година е в размер на 1000 $ и ще бъде разпределен между призьорите при 19-годишните. Регламентът във всички възрастови групи ще бъде на пряка елиминация.

Българският национален отбор при момичетата в Панагюрище през 2023 г.

47 български деца ще премерят сили в общо 12 дисциплини, разпределени в 5 възрастови групи – от 11 до 19 години. Сред тях са звездите на Спортен клуб «Юнак» – Ардино Сиделя Мутлу и Цветелина Георгиева.

Сиделя Мутлу е на 17 години. Тя е балканска шампионка на двойки до 15 години и бронзова медалистка от европейско първенство на смесени двойки до 15 г. Съотборничката й, 18-годишната Цветелина Георгиева, стана вицешампионка от Балканиада на двойки и смесени двойки до19 г. и четвъртфиналистка от Европейско до 19 г.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *