Вратарката Теодора Шопова от Арда спаси три дузпи на държавното първенство по водна топка На басейн „Меден рудник“ в Бургас се играха двубоите от кръга при жени U 17

Валентина ИВАНОВА

Турнир от държавното първенство по водна топка за жени до 17 години се проведе през уикенда на бургаския басейн «Меден рудник». «Арда» излезе срещу отборите на «Ботев» – Враца и местните «Черноморец» и «Арена».

Състезанието започва много добре за кърджалийските ватерполистки. След равностоен мач срещу «Ботев» те записват победа с разлика от 5 гола – 11:6. Това каза за «Нов живот» старши треньорът на «Арда» Иван Кръстев.

Мачът с «Арена» завършва в редовното време при резултат 8:8, но по новите правила във водната топка не трябва да има равенство и се налага изходът от двубоя да се реши с дузпи. Момичетата на «Арда» реализират всичките си удари, а вратарката Теодора Шопова се представя отлично като спасява 3 дузпи. Така кърджалийки записват втора победа на турнира с резултат 11:9.

В третия мач те се изправят срещу силния тим на «Черноморец», който е фаворит за спечелването на републиканската титла. «Арда» губи от бургазлийки с голяма голова разлика.

Доволен от момичетата – играха като отбор и вече със самочувствие, каквото досега им липсваше. С двете победи дават надежда за още по-силно представяне в следващите турнири от държавното първенство.  Следващият кръг е във Враца. През април «Арда» поема домакинството на последния турнир, като мачовете ще се играят в Хасково.

Последвайте ни и във Facebook

1 Отговор

  1. Карата каза:

    От 5те в Европа,по-малко приказки,повече резултати!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *