Кметът на Минерални бани Искендер поздрави 100-годишния Радич Ванев от Сусам

Живко ТЕНЕВ

Поздравителен адрес до Радич Ников Ванев от село Сусам, който днес навърши 100-годишен юбилей изпрати кмета на община Минерални Бани Мюмюн Искендер. Той изпрати и пакет с подаръци за юбиляра, както и специално приготвена торта.

Поднасям своите най-сърдечни поздравления по повод 100-годишния Ви юбилей. Малко са тези, които да преминат през изпитанията на цял един век. Радостен съм, че имам възможността да изразя почитта си към човек с толкова богат жизнен опит, се казва в поздравителния адрес на кмета на общината Мюмюн Искендер. Желая на Вас и вашите близки здраве и спокойствие. Бъдете обграден с любов и уважение! Съхранете бодростта и силата на духа си, за да можете да предавате мъдростта, натрупана през годините на подрастващите поколения и обичаните от Вас хора! Честит стогодишен юбилей.

Дядо Радич е започнал работа от 10-годишен като овчар. През по-голямата част от живота си е пасъл стадата в тукашното ТКЗС, които са наброявали най-малко 200 овче в стадо. Има син и дъщеря, както и трима внуци и още трима правнуци. Днес зрението и слухът му са малко отслабнали, но се чувства добре, контактен и духовит. Единствената му храна е млякото, което го крепи и поддържа, казват неговите близки. Неговата съпруга, която е била сам с 2 години по-малка от него, също е достигнала достолепна възраст. Отишла си е от този свят само преди 5 години.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *