Пчеларовските дами си спретнаха осмомартенско парти

Исмет ИСМАИЛ

Кметското наместничество на Пчеларово и настоятелството на местното Народно читалище „Иван Буюклиев 1926“ в село Пчеларово спретнаха осмомартенско парти за дамите от селото.

Събраха се около 40 жени на празнична трапеза, прераснала в същинско парти със спомени и песни.

Местните дами поддържаха празничното настроение през целия ден.

Специални гости на сбирката бяха представители на Община Черноочене. Секретарят на Общината инж. Рушен Фейзула от името на кмета на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед подари на дамите червен карамфил.

Така е било дълги години, искаме и така да продължи занапред. Да възобновим тази традиция, да се събираме всички заедно, заяви кметският наместник на село Пчеларово Маргарита Стойкова. От читалищното ръководство на „Иван Буюклиев 1926“ поздравиха дамите за празника и добавиха, че жените са по-добрата половина от човечеството.

Благодариха им, че са възобновили славата на „Златните пчеларовски баби“.  Участничките в създадената през 1985 г. към Народно читалище “Иван Буюклиев 1926“ група за обреден фолклор още на първата си национална изява на събор в Копривщица печелят златен медал и новото гръмко име. Сега техни потомци се организират и активно участват в групата за фолклор към местното читалище.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *