Автобусна спирка на Сан Стефано от месеци стои изкормена

  • Плакати и съобщения се лепят безразборно по стените на спирконавесите из целия град

Нов живот

От месеци автобусна спирка на улица „Сан Стефано“ е в плачевно състояние. Потрошени са прозрачните стени, отстранени са цели елементи и сега стърчат ел.кабели и релета на съществувало някога осветление в рекламните сектори. Не е ясно колко са безопасни за преминаващите деца и за възрастните, които присядат на още здравата пейка, за да изчакат рейса. А кога ще дойде автобус и какъв номер ще бъде той – никой не знае, защото няма информационни и указателни табели на спирките в града.

Грозната картина, която кърджалийци гледат от години, е че спирконавесите се ползват за безразборно лепене на плакати, обяви и съобщения. Площите се ползват за безплатна реклама.

При предишния кмет Хасан Азис жителите на Кърджали се наслушаха на обещания, че съоръженията ще бъдат подменени скоро. Последно стана дума през юни 2023 година, че общината става собственик на 36 преместваеми обекта, разположени в централните части на града и основните улици в кварталите. 20 от тях са спирконавеси за градски транспорт /спирки/, а 16 са павилионите, дарени от «Лафка».

Тогавашният кмет увери, че всички спирки на територията на град Кърджали ще бъдат подменени до края на септември. Освен това те ще бъдат направени от специални материали, ще имат осветление и разписание на автобусните линии. Уви, вече сме март 2024 година, а нищо подобно не се е случило. Чакането продължава.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *