Камерите в парк Простор вече ловят вандали Поставени са 12 видеоустройства, предстои техният брой да се увеличи

Нов живот

12 камери са монтирани в кърджалийския парк «Простор» и вече дават спокойствие на посетителите и работещите в атракционите. Поставянето на видеоустройствата бе предизвикано след серия от посегателства над любимите за децата съоръжения в зоната за отдих. Миналото лято две от вагончетата на 10-тонната композиция дерайлираха след вандалски акт, което предизвика голямо възмущение сред гражданите.

Оградата на въжения приключенски парк системно се реже или огъва, за да се влиза в извънработното време, споделя за «Нов живот» Шенай Мехмедали, управител на общинското предприятие „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“, което стопаниса парка.

Сега обект на наблюдение са детското влакче, въженият парк, бойният самолет и Алеята на влюбените. Камерите предават картина на монитори, както в общинското предприятие, така и в дежурната на районното управление на МВР в областния град. Те ще помагат за установяване на нарушителите, които е предвидено да бъдат санкционирани и финансово.

Общината си е поставила амбициозната задача да се справим с вандализма със съвместните усилия на органите на МВР чрез реализиране на проекта за видеонаблюдение на невралгични места в целия град Кърджали, заяви наскоро кметът Ерол Мюмюн.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *