Събота идва със слънце Максималната температурата в Кърджали ще бъде около 16 градуса

Минималните температури днес ще бъдат между минус 1° и 4°, в София – около 0°. В отделни райони от страната сутринта ще има слани.

Максималните температури ще се повишат и ще са между 16° и 21°, в София – около 16°. Ще преобладава слънчево време, с повече облаци в Западна България. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югозападен вятър.

И по Черноморието ще бъде слънчево, със слаб югозападен, следобед – до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са по-ниски – около 11°-13°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, след обяд по северното крайбрежие ще се усили.

Предимно слънчево ще бъде и в планините. Временни увеличения на облачността се очакват в масивите от Западна България, но вероятността за валежи е малка. Ще духа умерен северозападен вятър, който през деня и там ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра – около 2°.

В неделя затоплянето ще продължи, но след слънчевото утро, през деня облачността ще се увеличава, а привечер ще започнат и валежи от дъжд.

Ветровито, облачно и дъждовно ще бъде времето в понеделник, а температурите рязко, макар и временно, ще се понижат, най-осезаемо в северозападните райони. Във вторник само на отделни места в Югозападна България ще превали и ще започне затопляне, по-чувствително в сряда, когато отново ще преобладава слънчево време.

Източник: bnt.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *