Д-р Ахмед Доган даде ифтар за 70 души в централната джамия в Черноочене Почетният председател на ДПС организира 70 тържествени вечери за своя 70-ти юбилей

Исмет ИСМАИЛ

Централната джамия в Черноочене е сред 70-те джамии в страната, в които почетният председател на Движението за права и свободи д-р Ахмед Доган даде благотворителна вечеря-ифтар. Поводът е 70-годишният му рожден ден.

Мероприятието беше уважено от Кмета на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед, председателят на Общински съвет на ДПС и местния законодателен орган инж. Месру Мюмюн и представители на общинското ръководство.

Имаминът на централната джамия в Черноочене направи благодарствена молитва. Той пожела благоденствие и берекетна, а начинанието на Ахмед Доган да е пример и на други хора. Около 70 души наброяват вярващите идващи на молитвата теравих.

По традиция по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан хората с финансови възможности дават благотворителни религиозни вечери за своите братя по вяра, за да покажат обич и уважение към ближните си.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *