Тристранна среща за превенция на злополуки се проведе в Черноочене

Исмет ИСМАИЛ

В Черноочене се проведе работна среща с участието на Кмета на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед, началнико на Районно управление на МВР-Кърджали Никола Палахутев и директорът на Областно пътно управление – Кърджали Ивана Калчева.

На срещата е обсъдено безопасността на движението по републиканската и общинската пътната мрежа, опазване на обществения ред в местата с масово събиране на хора, край училищата и превенция на битовата престъпност.

Важно е да се чу мнението на хора, които са пряко ангажирани с превенцията и  намаляване на последствията, каза кметът на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед.

Особено внимание е обърнато на автомобилния поток с настъпване на пролетно-летния сезон по международен път I-5 /Хасково-Кърджали-ГКПП „Маказа“/.

В момента с отварянето на ГКПП „Маказа“ значително е нараснал интензивността на автомобилния поток в района на Черноочене. Преминаването на хората е изключително рисковано и крие реални опасности от нещастни случаи.

Кметът на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед заяви, че с изпълнението спечелен проект за изграждане на пасарел – пешеходен мост над международен път I-5 ще се реализира безопасно преминаване на пешеходци, велосипедисти и инвалиди между новия „Квартал 4“ и центъра на село Черноочене.

Свлачището по републикански път II-58 път Черноочене-Асеновград до село Даскалово също е разгледан като проблем

Разисквани са различните възможности за намаляване на пътни инциденти край селата Пчеларово, Паничково, Патица и др.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *