Николай Денков: Има слухове, че ДАНС прикрива канали за наркотици

В ДАНС има сляпо петно по отношение на корупцията.

Това заяви министър-председателят в оставка Николай Денков по време на директно участие във „Фейсбук“, с което отчита работата на правителството си, информира Епицентър.

„Откакто беше назначена за директор на митниците г-жа Петя Банкова, имаме рекордно количество задържани наркотици. Така че, за мен е много странно точно тя да бъде обвинена за това, че прикрива канали за наркотици. Важно е да се разбере какво се случва, за да не се окаже, че я арестуват точно за това, че си върши работата“, коментира

премиерът в оставка  акцията на ДАНС в Агенция „Митници“.

Изпратил съм писмо до Софийска градска прокуратура, с което искам да получа информация, добави той.

Факт е, че са задържани големи количества наркотици за милиони долари и евро. А от другата страна нямаме обвинения“, подчерта Денков.

„От доста време има слухове, може да ги видите в медиите, че ДАНС прикрива канали за наркотици. Г-жа Банкова е била служител на ДАНС и няма да се учудя, че е имала информация, която да използва“, добавио Денков.

„Много пъти съм казвал, че в ДАНС има сляпо петно по отношение на корупцията. Те винаги се оправдават с това, че това е работа на антикорупционната комисия. Нека да видим сега как двете служби ще докажат, че вършат работа за обществото“, добави премиерът в оставка.

Знам, че е имало сериозен натиск от страна на вътрешния министър към г-н Коцев да напусне поста си, така премиерът коментира оставката на главния секретар на МВР Живко Коцев.

Премиерът каза, че би освободил от постовете им двама министри – на МВР Калин Стоянов и на електронното управление Александър Йоловски, но не е могъл.

Денков потвърди, че не е знаел за акцията на ДАНС в митниците.

Той ще отчете свършеното през допълнителния 10-и месец от редовното управление и ще направи равносметка преди предаването на властта на служебното правителство.

Въпроси могат да се задават предварително, както и по време на прякото излъчване в социалната  мрежа.

Към момента граждани са задали въпроси за военната помощ за Украйна и на каква цена ще бъдат продадени на Киев ядрените реактори, купени преди години от Русия за изграждането  на АЕЦ „Белене“, съобщи БНР.

Има въпроси и за демографските мерки,  за реформите в здравеопазването и образованието, как ще се реши конституционната криза, а също и за цените на храните и услугите на мобилните оператори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *