В Ардино се събраха на ифтар в свещената нощ „Кадир“

  • Тази година празникът Рамазан Байрам започва на 10 април

Гюнер ШЮКРИ

В нощта „Кадир“ от свещения за мюсюлманите месец Рамазан кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и Общинският съвет на ДПС организираха ифтар – благотворителна вечеря в двора на градската джамия.

От свое име и от името на общинската организация на ДПС кметът Изет Шабан поздрави всички присъстващи със свещената нощ „Кадир“ и настъпващият празник Рамазан Байрам, като пожела здраве и берекет на присъстващите и техните семействата.

„Прекарваме последните дни на месец Рамазан. Празниците са най-хубави, когато са споделени и когато сме заедно и единни. Нека Аллах да приеме молитвите на всеки един от нас в тази свещена нощ“, заяви инж. Изет Шабан. Той изказа благодарност към всички местни бизнесмени и граждани за финансовата подкрепа при организирането на ифтари в рамките на свещения месец Рамазан.

Юмер Джейлян, гост – имамин на Дирекцията по вероизповеданията „Диянет“ на Република Турция, отправи дуа (молитва) за благодарност към Всевишния Аллах. Той изказа искрените си благодарности към ръководството на Джамийското настоятелство, както и на Община Ардино за оказаното гостоприемство по време на едномесечния му престой в града.

Тази година празникът Рамазан Байрам започва на 10 април (сряда), като продължава до 12 април (петък).

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *