Променят местата за паркиране в Синята зона в Кърджали при платена фиксирана цена

  • Работещите вече ще ползват паркингите, няма да спират колите си до офисите и магазините

Нов живот

Служителите, които плащаха 36 лева абонамент и паркираха своите автомобили до работното си място в Синята зона, вече ще трябва да ползват общинските паркинги. Тази промяна се налага, защото голяма част от улиците и междублоковите пространства около административните сгради са окупирани от такива коли от 8,30 до 17,30 часа.

Понеже абонаментът е на достъпна цена, работещи в централната градска част заеха повече паркоместа, отколкото са тези на живущите там, коментира Шенай Мехмедали, управител на Общинското предприятие „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“.

В крайна сметка в променените условия се дава възможност на работещите да паркират на определените паркинги, като цената на абонамента се запазва. Те обаче ще трябва да изминават 200-300 метра пеша, защото няма да могат да държат своите коли пред офисите и магазините си.

Т.нар. фиксирана цена ще дава възможност да се паркира само на определените паркинги в Приложение 1: пред хотел „Арпезос“, буферните на стадиона и на Пентагона, на площад „Освобождение“ и др., няма да може да заема улиците и междублоковите пространства, както се случва сега, уточни Мехмедали.

Очаква се подготвените изменения да бъдат приети на предстоящата априлска сесия на общинския съвет.

Последвайте ни и във Facebook

 

1 Отговор

  1. Гражданин каза:

    Предимството трябва да бъде на живущите те също плащат пък няма къде да си оставят колите. Дори пред жилищните входове не се паркира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *