В община Стамболово въведоха временни противоепидемични мерки

Нов живот

Със заповед на кмета Аднан Йълдъз на територията на  община Стамболово са въведени временни противоепидемични мерки до 20 август 2022 г.  заради пандемията от КОВИД-19.  На всички лица, които се намират а в лечебни заведения, аптеки, градски транспорт и в специализирани институции за предоставяне на социални услуги е трябва да са с поставени защитна маски за лице.

Лицата, които не са от едно семейство или домакинство, когато се намират на открити обществени места, на които има струпване на хора, са задължени да спазват физическа дистанция от 1,5 метра. Наредено е на работодателите  да организират редовно  проветряване и дезинфекция на работните помещения, до тях не трябва да се допускат хора с прояви на остри респираторни болести, като повишена температура, главоболие, хрема, кашлица и затруднено дишане.

По преценка на работодателите трябва да създадат възможности за работа в дистанционна форма или да се установи работно време с променливи граници или работа на смени, с цел ограничаване контактите на работните места. В детските градини не бива да се допускат деца със симптоми на КОВИД-19.  Това са част от временните противоепидемични мерки, посочени в заповедта на кмета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *