COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 1 Днес (21); 30/09 (20 ↓) ; 01/10 (17 ↓) ; 02/10 (13 ↓)

Младата надежда на Арда бокс Алейна Мехмед спечели безапелационно Купата на нациите в Сърбия Кърджалийката донесе единствения златен медал за България

Валентина ИВАНОВА

Въпреки силната конкуренция на 135 боксьора от 18 страни, България достигна до два финала на шестото издания на турнира за юноши и девойки „Купа на нациите“ във Върбас, Сърбия.

Единствената състезателка от Кърджали – Алейна Мехмед от „Арда бокс“, се качи на най-високо стъпало и се окичи със златото в категория 80+ кг. Преди финалната среща противничката й от Индия се отказа. Така младата надежда на родопския бокс завоюва единственото златно отличие за България. Това съобщи личният й треньор в „Арда бокс“ Стоян Узунов.

Страната ни бе представена от 15 момчета и момичета, като само кърджалийката и Сами Халил стигнаха до финала.

Турнирът във Върбас е един от най-силните боксови форуми в Европа. В тазгодишното издание участваха състезатели от САЩ, Казахстан, Азербайджан, Италия и др. Надпреварата се явява и етап от подготовката на националите ни преди Европейското първенство за юноши и девойки в Италия, което ще се проведе в края на месец септември.

Младата надежда на кърджалийския бокс се занимава при треньора Стоян Узунов от три години. През 2021 г. стана републикански вицешампион, а след това завоюва и титлата на държавното първенство. Тя е ученичка в Езикова гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.