Гостуващата турска група „Дигитал“ зарадва Ардино с легендарни хитове от 70-те и 80-те години

Гюнер ШЮКРИ

Група „Дигитал“ от турския курортен град Мармарис взриви Ардино с концерт в рамките на първото издание на Дните на Ардино. Многобройната публика имаше възможност да чуe най-популярните хитове на легендарните групи от 70-те и 80-те години на миналия век – „Пинк Флойд“, „Дийп Пърпъл“, „Модерн Токинг“  и на популярния певец на смоки Крис Норман. Играещият по „струните на душата“ глас на солиста Йълмаз Чобаноглу в едно с другите членове на групата, направиха вечерта незабравима. И тримата музиканти на групата (братята Йълмаз и Федаи Чобаноглу и Хасан Аксой) имат ардински корени и са заедно повече от 45 години. Те пропътуваха 1 100 км, за да пеят отново в родния град по повод първото издание на „Дните на Ардино 2022“.

В края на концерта, групата от Мармарис, получи много аплодисменти и поздравления. Кметът на общината инж. Изет Шабан, който бе сред почитателите на музиката им, също поздрави талантливите музиканти и им подари ръчно изработени дървени сувенири.

От своя страна групата благодари сърдечно за поканата на общинското ръководство в лицето на кмета инж. Изет Шабан.

Група „Дигитал“ е създадена през 1977 година в град Ардино. През 80-те години на миналия години групата е свирила в курорта Пампорово, както и в ГДР (Сегашна Германия). През 1990 година тримата членове на формацията се изселва в известния курортен турски град Мармарис и до ден днешен свирят.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *