COVID-19 прогноза за Кърджали на 100 хил  Ниво 1 Днес (15); 27/11 (15 =) ; 28/11 (16 =) ; 29/11 (16 ↑)

С жива верига в квартал „Гледка“ затвориха пътя за Гърция (ОБНОВЕНА + ВИДЕО)

. Протестиращите поискаха да се спре трафикът на тежки автомобили по улица „Димитър Маджаров“

. Оплакват се, че къщите им са напукани от тресенето преминаването на товарните коли

Валери КОВАЧЕВ

Въпреки непрекъснатия дъжд десетки жители на квартал „Гледка“ в Кърджали излязоха днес на протест. Точно в 8.30 часа с жива верига те блокираха пред завод „Орфей“ международния път за Гърция в двете посоки. Около половин час се движеха по пешеходната пътека от единия до другия тротоар. Носеха българското знаме.

Издигаха плакати „Опомнете се! Спрете!!! Не искам децата ми да живеят в страх !!!“, „Не на тежките МПС по ул.“Димитър Маджаров!“, „Тук живее страх на ул. „Димитър Маджаров“, „Опомнете се!!! Спасете домовете ни! Пропукват се!!!“. „Стоп на денонощен тътен и тресене“.

Жителите на квартал „Гледка“ искат да се спре движението на тежкотоварни автомобили по улица „Димитър Маджаров“, която е една от главните улици в квартала. Проблемът е от преди три години, когато тежкотоварните автомобили, които минават към Южната промишлена зона са били пренасочени от главня път да минават по улица „Димитър Маджаров“.

Според живеещи в квартала тежките камиони са нанесли големи щети по улицата. По къщите им са започнали да се появяват пукнатини. Къщите се тресат, шумът е голям. Вече трудно се издържа да се живее при такива условия, оплакват се те.

Притеснени сме, какво ще стане с домовете ни, кой ще поеме разходите за ремонтите, а в един момент могат се окажат и опасни за обитаване, къде ще отидем тогава, недоволстват хора от квартала.

Живеещи в квартала са изпратили писмо и протестна подписка до кмета на общината д-р инж. Хасан Азис. От отговора не са удовлетворени. Смятат, че проблемът повече не може да се отлага. Затова са предприели тази крайна мярка – блокиране на пътя. Категорични са, че има още много протести, докато се намери изход от тази това положение. няма да положение. Според тях има начин проблемът да се реши, готови да го посочат на общината.

Организатори на протеста казаха, че са поканили общинските съветници от всички групи да дойдат. На място бяха забелязани общинските съветници от БСП Георги Кючуков и Милен Филипов.

Пет минути преди края на протеста на място пристигна и кметът на общината д-р инж. Хасан Азис, който разговаря с протестиращите. Те го поканиха да разгледа пукнатините по къщите, предизвикани от преминаването на тежките товарни автомобили по ул. „Димитър Маджаров“. Той се отзова на поканата. Градоначалникът обеща до десет дни Транспортната комисия към Общинския съвет да има някакво решение на проблема.

1 Отговор

  1. Аврам каза:

    Така ще е,докато на баша в Общината стои един некадърник гледащ личните си интиреси и тези на етническата му Партия!Ако обиколният път беше даден на обръча от фирмите му,сега нямаше да има протести.Е,може това удоволствие вместо 50 милиона да ни излезе 500 милиона с последващи ежегодни ремонти,но път щеше да има!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено!