Басри Саров: Целта ни е Крумовград в Първа футболна лига!

  • Отборът ни е в отлична форма, и фенове, и община ни подкрепят
  • Привлякохме Неманя Миланович, нов треньор, професионалист, с висок заряд
  • Ще изградим две помощни игрища – за отбора и за над 100 -те деца, които тренират в клуба ни

Интервю на Валентина ИВАНОВА с Басри САРОВ, председател на футболен клуб Крумовград

Г-н Саров, през последните години Футболен клуб «Крумовград» отбеляза огромен скок в развитието си. След като стана шампион в група «В», заслужено попадна сред по-добрите отбори във Втора футболна лига. Какви са целите, които си поставяте?

– Работим упорито и последователно и успяхме да изградим солиден отбор, който в момента е на второ място във временното класиране с 30 точки след тима на «ЦСКА 1948». Нормално футболисти и треньори да гледаме към «А» група. Смятам, че играта, която показват нашите момчета, е достойна за Първа лига. Още повече, че водачът «ЦСКА 1948» няма право на отбор в Първа лига, тъй като вече има такъв там.

Застава ли обществеността на Крумовград зад тази вашата цел?

– За израстването и самочувствието на отбора голяма роля изигра нашата вярна и запалена публика. Затова и усилията на всички ни е да я зарадваме с още по-добри мачове и класиране. Срещаме подкрепа от цялата спортна общественост и от ръководството на общината. Крумовград заслужава да има отбор сред най-добрите в страната. Искаме футболът да стане спорт номер 1 в общината. Планираме да изградим две помощни игрища, както за нуждите на основния състав, така и за тези над 100 деца на възраст от 8 до 17 години, които в момента тренират в клуба.

В каква кондиция е отборът преди първия мач за сезона?

– Привлякохме нов треньор – Неманя Миланович, прекрасен професионалист с висок заряд. Той напълно споделя нашите амбиции. Съставът изглежда много добре. Взехме трима нови играчи. Нападателят Мартин Сораков дойде от «Славия», крилото Китан Василев от «Пирин» – Благоевград. Дори имаме вече и бивш национал в лицето на Димитър Пиргов. Освободихме Петър Христов, Наско Стоименов и Теодор Андреев.

– Защо изпуснахте Ахмед Осман?

– Ахмед дойде при мен преди мача със «Созопол» и категорично ми заяви, че иска да прекрати спортната си кариера. Той е важен за нас играч, всички много го уважаваме и не забравяме какво е дал на отбора. Затова го помолих да премисли. За съжаление, беше категоричен и отказа да замине за лагера в Турция. Треньорският щаб предприе необходимите промени и рокади, за да не се отрази липсата на Ахмед Осман. Тогава взехме и новите играчи и Миланович структурира отново отбора. След десет дни обаче Ахмед дойде да ме моли да го върна в отбора. Разбира се, организацията на работа в един професионален отбор не позволява такива промени.

Кога откривате сезона?

– Първият мач е на 13 февруари, когато посрещаме на наш терен отбора на «Спортист» – Своге. Противникът е на 5-то място във временното класиране с 28 точки.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *