Дома за стари хора в Кърджали получи чисто нов велоергометър Дари им го бившата учителка в СУ "Петко Рачов Славейков" Снежана Сиракова

Няма пенсиониран славейковски добротворец, казва Снежана Сиракова, която до миналата година бе учител в СУ „Петко Рачов Славейков“, създател и ръководител на детското благотворително движение „Ръка за помощ“. Макар и вече в заслужена пенсия, Сиракова живее с грижа към проблемите на нуждаещите се. Хрумва й да дари своя чисто нов велоергометър на потребителите в Дома за стари хора.

Съмишленици в реализацията на идеята са пенсионираната вече учителка Тонка Вълчева, настоящата преподавателка по история Кети Георгиева, десетокласникът Константин Чаушев и неговата майка. За тях важното е не толкова да занесат нещо на възрастните хора, а да си поговорят с тях, да разберат какво ги вълнува, от какво имат нужда. Така от дума на дума гостите от „Славейков“ разбират, че наскоро възрастните хора са пътували с влак до Момчилград и много се вълнуват. Мечтаят да отидат в парк Кенана. Славейковци ще им помогнат за осъществяване на това желано пътуване.

Директорът на Дома за стари хора Таня Анастасова благодари сърдечно за дарението – велоергометър, за красивото цвете и почерпката с банани.

Покани гостите да дойдат пак на 29 април – Европейския ден на солидарност между поколенията, когато ще правят заедно сандвичи.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *