Кирил Петков не отрече съдържанието на записите: Да, ще информираме партньорите за промените в службите

Възможността да се сформира редовно правителство, което да реформира службите и да вкара България в Шенген. Това е главната причина за днешната атака. Това съобщи Кирил Петков на извънреден брифинг с парламента.

„Наблюдаваме как днес имаме координация на проруските сили в България, включително „Възраждане“ тази сутрин, а след пресконференцията и БСП“, допълни той.

И припомни, че шефът на ДАНС е осигурил охрана на редовен депутат снощи в 22 часа. „Само да припомня, че ДАНС никога не охранява отделни лица, защото няма такива правомощия“. И попита: „Стана ли за ДАНС Радостина Василев стратегически обект? Президентът знае ли за тези среднощни разговори между шефа на ДАНС и този депутат? Възможно ли е в този разговор някой да е спрял пускането на всички записи, които бяха подготвени?“. Така съпредседателят на „Продължаваме Промяната” коментира записите, пуснати от съпартиеца му Радостин Василев. Василев твърди, че те са от заседание на Националния съвет на ПП. И разкри, че снощи е получил обаждане от шефа на ДАНС, който му казал, че „има някакъв сигнал на най-високо ниво за заплаха за мен и пращал кола, която да ме пази пред нас”.

„Никоя друга държава не може да ни влияе какъв износ ще направим при бъдещите реформи. Открито заявяваме, че всеки кандидат, който ще предложим, за бъдещите назначения в службите ще държим да има чисто минало, да не е бил част от престъпна група в България или Европа“, категорично заяви Петков.

От думите му стана ясно, че от коалицията не са съгласували предложенията си със службите.

Според него най-важният въпрос към момента е защо президентът продължава да бави връчването на втория мандат.

“Първото гласуване на заседанието дали да участваме в правителство с ГЕРБ бяха 24 “против” 24 “за“ и 7 или 6 задържали се. Моята реакция в 04:00 ч. сутринта бе, че няма как при такова важно решение да има “въздържали се” и тогава помолих тези да вземат решения. Тогава мисля, че резултатът беше 27 на 22”, подчерта Кирил Петков и допълни: Оставаме на позицията да направим кабинет с ГЕРБ-СДС.

Припомняме, че малко по-рано днес депутатът Радостин Василев ПГ на ПП-ДБ, защото не е съгласен за ротационно правителство с втория мандат с ГЕРБ.

Източник: Гласове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *