Детското влакче в Кърджали потегли празнично на 1 юни Парк „Простор“ посрещна малки и големи с пъстра украса

  • В Приключенския парк десетки се състезаваха за време

Валентина ИВАНОВА

Парк „Простор“ посрещна децата на Кърджали празнично украсен на 1 юни. Десетки балони в различни цветове създадоха настроение още при навлизането по алеите.

Шенай Мехмедали, управител на Общинско предприятие „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“, което организира тържеството, поздрави малчуганите и техните родители, дошли да се забавляват. В знак на благодарност тя подари комплекти за рисуване на учениците от СУ „П.Р.Славейков“, изрисували изоставените плочи на стария паметник пред чешмичката. Връчи и малки награди на децата от СУ „Йордан Йовков“, освежили със своите четки локомотива и двете вагончета в композицията.

Най-шумно беше на влаковия перон, където всички искаха да се качат едновременно, въпреки ограничените купета. Освен шарената композиция, там са поставени нови табели „Заминаващи“ и „Пристигащи“, часовник и разписание, билетна каса. Всичко изглежда като на истинска гара.

Щастливците, класирали се за първия курс, заеха своите места на обновените седалки и се впуснаха в пътешествието.

Из парка на 1 юни можеше да срещнете Пипи Дългото чорапче, Червената шапчица, мускетари, рицари и други приказни герои. Организаторите предоставяха и тебешири на малките художници, пожелали да рисуват на асфалта.

Междувременно пред входа на Приключенския въжен парк се изви дълга опашки от желаещи да се включат в състезанието за време. Родителите им трябваше да ги запишат и да подадат декларации за съгласие. Мераклиите бяха на възраст от 4 до 14 години. Победителите ще бъдат излъчени в късния следобед. Те ще получат награди, а за всички останали са осигурени почерпка и танци.

Хубавото време и огромният интерес гарантират веселба до вечерта.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

1 Отговор

  1. Очевидец на място каза:

    Госпожата да седне да си помисли за минусите в организацията.Сума ти деца бяха разплакани,защото тя сваляше децата от влака по причини,които тя си знае.Второ не беше обмислена никаква организация и ред за качване в последователност.Цялата идея за празника при слаба непланирана организация е просто настанали хаос обезсмислят идеята за празника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *