Животновъдите в Кърджалийско ще празнуват днес семейно празника си

Валери КОВАЧЕВ

6 май е и Ден на животновъда.Никога не бива да падаме духом, длъжни сме да пазим традициите, колкото и да са трудни времената. Трябва да се борим да оцеляваме. При нас този празник сме го приели като семеен, така ни е  предаден от по-възрастните. Всеки събира семейството си в стопанството. Така ще бъде и днес, каза председателят на Управителния съвет на Сдружение „Обединени български животновъди” Бойко Синапов, което е един от най-големите животновъди в Кърджалийско.

Агнешкото е  неизменна част от празничната трапеза. Набляга се на чеверметата, които са родопски специалитет, както и на агнешката дроб сърма.

Наред с всичките проблеми, които имаме в бранша, надявам се днес животновъдите да изкарат един хубав празник. Когато съберем семействата и близките си това ни дава някакъв кураж. Поне за един ден забравяме несгодите.

Пожелавам на колегите си от региона и страната здраве, кураж и борбеност. Целта е заедно да успеем, заявява Бойко Синапов.

Животновъдството предимно е по наследство. Успяват тези, които имат опит в този бизнес. Имам наблюдения, че рядко са животновъдите, които тръгват от нулата и успяват. Животновъдството е родов занаят, който се предава на поколенията, твърди Бойко Синапов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *