Пътят за Главатарци пак не е асфалтиран, пак туристите си разбиват колите

Валентина ИВАНОВА

Прокарването на централния водопровод от язовир „Боровица“ и ремонтирането на пътен участък от 2,5 км в курортното селище „Главатарци край язовир „Кърджали“ се оказа дълъг процес, който затрудни туризма в района“. Хотелиерите „преглътнаха“ затварянето на участъка, което продължи повече от месец и трябваше да приключи преди Великденските празници.

Фирмата „Кристална вода“ бе впрегнала всичката си налична техника и ресурс, за да приключи по най-бърз начин. В селото работеха багери, а извън него – специална каналокопачна машина, с капацитет 100-150 метра на ден. Съгласно проекта, след приключване на строително-монтажните дейности, пътят трябваше да бъде изцяло асфалтиран.

След като участъкът беше отворен, се оказа, че скоро асфалт няма да се полага, а се налага ново чакане поне от един месец.

Хотелиерите „преглътнаха“ 40-дневното ползване на обходен път, по който си разбиха колите. Но асфалтирането не започна преди 24 май, така че туристическият поток да пристига лесно в „Главатарци“ по време на дългия уикенд.

Компанията-изпълнител отново дава обещания за скорошно решаване на проблема, но по трасето не се забелязва движение. Въпросният участък е подготвен, валиран и се очакваше да бъде положен асфалт преди последните почивни дни, твърдят местни хотелиери.

За съжаление многобройните туристи, резервирали къщите за гости и хотелите, бяха принудени да преминат по незавършения път.

Всички, заети в туристическия бранш в района, се надяват фирмата да се поразбърза, защото сезонът тече с пълна сила, ситуацията отблъсква желаещите да дойдат в „Главатарци“, а хотелиерите отчитат големи загуби.

 

 

2 Отговори

  1. Замазинго каза:

    Да го асфалтират хотелиерите!

  2. Анонимен каза:

    Хотелиерите да не знаят много ами да си построят пречиствателни станции не отпадните води да ги изхвърлят директно в яз. „Кърджали“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *