РУ-Кирково организира състезание по колоездене за Деня на детето

Състезание по колоездене за Деня на детето, инициирано от РУ на МВР-Кирково, се проведе днес в село Кирково. Съорганизатори на събитието, което се провежда за 16-и път, са Община-Кирково и Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

39 велосипедисти от 7 училища показаха отлична теоретична подготовка и знания върху Закона за движението по пътищата. Решаването на тест беше първият етап от състезанието. Във втория етап  колоездачите показа майсторство при заобикаляне на 5 конуса, пренасяне на чаша с вода, движение през тесни тунели и улей, хвърляне на малка плътна топка в цел и маневри пред пешеходна пътека.

На първо място се класира отборът на ОУ “Иван Вазов” в село Чакаларово, на второ – ОУ “В. Левски”  в село Тихомир, а на трето – ОУ “Устрем”  в село Старово.

В индивидуалното класиране при момичетата шампионка стана Николина Календжиева от ОУ “Иван Вазов” в село Чакаларово. При момчетата най-добър резултат показа Екрем Садула от ОУ “Устрем”  в село Старово“

Отборите първенци получиха купи и медали, а за всеки участник състезанието  имаше предметни награди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *