Мустафа Карадайъ в Кърджали: Да противопоставим на лъжата и омразата – диалога и съединението, защото съединението прави силата

Участниците в предизборния лъч на ДПС се срещнаха снощи със избиратели и симпатизанти в Кърджали. Залата на Дома на културата беше препълнена. Девойки с българска и турска народни носии посрещнаха с пита председателя на Националния съвет на ДПС и водач на кандидатската листа за народни  представители на ДПС в Девети кърджалийски многомандатен изборен район Мустафа Карадайъ.  Пред Дома на културата го чакаше председателят на Съюза на народните читалища Николай Дойнов, за да му връчи Меморандум на Съюза на народните читалища, приет на Национална читалищна среща на 2 септември 2022 г.  до политиците, за трайната и тежка финансова криза, в която са изпаднали читалищата. Той поиска подкрепата на ДПС.

В залата Мустафа Карадайъ, кандидатите за народни представители и гостите бяха посрещнати с бурни и продължителни скандирания – ДПС, ДПС…. Срещата започна с изпълнение на химните на Република България и на Европейския съюз. Преди да бъдат поканени на сцената прозвуча песента „Моя страна, моя България”, която развълнува всички .

На сцената бяха поканени кандидати за народни представители от листата на ДПС в Девети кърджалийски многомандатен изборен район –  Мустафа Карадайъ, Мукаддес Налбант, Байрам  Байрам, Адлен Шевкед, Павлин Кръстев, Юсеин Ахмед, Сейфи Мехмедали, Зюлфие Ибрямова, Абидин Хаджимехмед и Ферхад Ферхад. Към тях се присъединиха евродепутатът от ДПС Искра Михайлова и д-р Хасан Адемов – бивш социален министър и дългогодишен народен представител от ДПС, дошли да подкрепят кандидати за народни представители.

Най-напред  беше дадена думата на домакина – кметът на община Кърджали и заместник-председател на Централния съвет на ДПС д-р инж. Хасан Азис.

Кризата в момента трябва да ни обединява, да ни прави особено чувствителни и отговорни. За съжаление в България нищо от това не се получава. В Крумовград днес се опитахме да формулираме една политическа аксиома. Аксиомата е нещо, което не се доказва. За нашата политическа аксиома ние казваме – когато ДПС е  в управлението и във властта има сигурност, стабилност, развитие и просперитет. Ако някой се съмнява в тази политическа аксиома нека погледне последните години, когато ДПС е било в управлението.  Тъй като казахме, че думата, която охарактеризира днешния ден е криза, тогава трябва да кажем, че е времето на ДПС, защото ДПС възникна на базата на преодоляването на кризите от деветдесетте години. Тогава имаше преход, но сега също сме в криза. Тай като сме в криза ние казваме, че днес е времето на ДПС, каза д-р инж.  Хасан Азис.

По време на криза има много проблеми в страната. Не случайно ДПС е избрало за свой слоган на тези избори „С ДПС сигурност и стабилност”. Нашата партия е доказала,че може да осигури сигурност и стабилност. Всички трябва да разберем, че освен ДПС няма друга партия, която да изведе страната от тази криза. Няма друга политическа сила, която да работи за разрешаване на проблемите в област Кърджали. Затова с №1 на изборите на 2 октомври, да имаме отново минимум 4 народни представители от област Кърджали, подчерта председателят на Областния съвет на ДПС  Ресми Мурад.

През всички тези години ДПС доказа, че е стабилна, знаеща и можеща партия. В тази зала имаме подготвени кадри за два кабинета, констатира шестият в листата  Юсеин Ахмед.

На прага сме на едни много важни избори. България е в тежка икономическа и политическа криза. Сигурен съм, че както винаги сме давали знакови резултати и знакови победи на всички избори и този път най-голямата общинска организация на ДПС ще успее да се справи и ще бъдем пазители на демокрацията и най-важното – ние ще бъдем пазители на държавата от случайните минувачи във властта, заяви третият в листа Байрам Байрам.

Искам да се възползвам, че съм в Кърджали и да ви кажа, – ако Делиормана има своята гордост – футболния шампион „Лудогорец” /Разград/, то Кърджали има своята гордост – политическа партия ДПС, Трябва да имате страхотно самочувствие, защото ДПС Кърджали сте №1, винаги сте били бастиона на ДПС, изтъкна Хасан Адемов. Той изненада всички. В края на срещата изправи на крака залата, като изпълни една от любите си песни.

Ние можем, знаем как, и  ще го направим, като ДПС влезе в управлението. Планът за възстановяване и устойчивост ще достигне до всички български граждани. Оперативните програми ще бъдат написани и договорени и отново включени в инвестиции в България и общините. Правили сме го и ще го направим,  защото сме №1, защото работим за сигурност и стабилност и изпреварваме времето, обеща евродепутатът  Искра Михайлова.

В тези кризисни времена – икономическа, социална, здравна и енергийна има една криза, която е шапката на всички кризи и тя се казва – политическа криза. Тази политическа криза е от 13 години – от 2009 г. насам. Когато влязохме в НАТО и в Европейския съюз, които са ценностно политически блокове и съюзи – основната им ценност е демокрацията, ние си помислихме, веднъж завинаги, че демокрацията е даденост. Уви. След 2009 г. виждаме как се руши демокрацията, как се руши държавността и държавата. Ние трябва да защитим демокрацията в нашата страна.  Всичко това минава през възстановяване на нормалността в политиката, да премахнем политическия реваншизъм  и разделителните линии, политиката на противопоставяне и разделение, политиката на омраза. Да възстановим политиката  на нормалността означава вместо лъжи да има национални приоритети и  национални ценности, вместо омраза и противопоставяне да  диалог между партиите, диалог между парламентарните групи, диалог между управляващи и опозиция, диалог между институциите каза Мустафа Карадайъ.

 

Да противопоставим на разделението, на разделителните линии и омразата – диалога, съгласието, националните приоритети, съединението, защото съединението прави силата, призова той.

По думите му не е случайно, че  жребият е отредил №1 на ДПС – ДПС през последните години винаги е било №1 в правенето на политика.

Избираме 48-ми парламент. С №1 Кърджали ще спечели  минимум 4 мандата. Максимума няма да го кажа, защото повече от 5 няма как да спечели. Но минимума е 4 мандата в Кърджали и 48 в 48-то Народно събрание от ДПС, каза Мустафа Карадайъ.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *