В Кърджали продължава събирането на помощи за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия Вижте от какво се нуждаят в южната ни съседка

 

Турските власти са предоставили актуализиран списък на непаричните помощи, от които се нуждаят пострадалите в южната ни съседка, съобщават от община Кърджали. Това са: химически тоалетни, печки, консерви, трайна  храна /варива, макарони, сухо мляко/, бельо, поларени дрехи, термофор грейка, електрически отоплителни уреди, легла, почистващи препарати, памперси за възрастни, памперси за деца, адаптирано мляко, спални чували, еднократни прибори за хранене /вилици, лъжици, чинии, чаши/, одеяла, преносими зарядни за телефони, газови печки, генератори.

Дарения в подкрепа на бедстващите се събират в пункт в гаража на община Кърджали в кв. „Студен кладенец“, ул. “Капитан Петко войвода“1 /до Строителния техникум/. Пунктът е отворен от 8 до 19 часа всеки ден.

Вчера от пункта отпътуваха два ТИР-а с помощи за хората от Сирия и Турция. Досега за южната ни съседка от област Кърджали са  отпътували 10 ТИР-а с дарения.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *