Оцеляла в руините котка отказва да се отдели от спасителите си

От фейсбук групата “Училище за любов“, ни запознават с котката наречена Енказ (в превод от турски – отломки, развалини), която след като бе извадена от развалините в Турция, се превърна в талисман за своите спасители.

Енказ е спасена от екипа на пожарната на Мардин, докато смелите мъже извършвали издирвателно-спасителни дейности в Нурдаъ – град в провинция Газиантеп.

Пожарникарите спасиха 5 души от останките на жилищната сграда в квартал Ататюрк, която беше разрушена от земетресенията. Измъкнаха от там и две живи котки.
Екипът доставил едната на стопанката й, а за другата момчетата поели грижата, предава “Анадолската агенция”.

Енказ вече е толкова привързана към своите спасители, че не се отделя с тях и ги придружава по време на работата на терен, където те все още издирват живи хора под развалините.
Али Чакас е пожарникарят, който персонално е поел грижата за Енказ.

“На четвъртия ден от земетресението извадихме котката, която събрахме със собственичката й. Спасихме Енказ на следващия ден.

“Кръстихме я така, защото я измъкнахме под останките. Споделяме всичко с нея – храна, вода… Котката не искаше да си тръгне, това привлече вниманието ни. Може би ще намерим собственика й, Енказ тъгува за него. Ако собственикът не се появи, ще я осиновя и ще продължа да се грижа за нея”, обясни пред агенцията Али.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *