Нови алеи, детска площадка, фитнес на открито, беседка, нови пейки, осветление…

Поредното бижу в центъра на Джебел бе официално открито. Зона за отдих, напълно реновиран парк в района на църквата в града.

Лентата бе прерязана от кмета Неджми Али пред стотици жители, които изпълниха алеите.

Откриването на парка обаче бе само прелюдия към най-интересното.

„Имам още добри новини. Преди два дни подписахме договор за финансиране обновяването на парковото пространство пред сградата на Наркооп. До края на годината това, което виждате тук, ще бъде изградено в умален вариант и на още два терена в централната градска част. Уверявам ви, че с всичко което изграждаме, ще привлечем посетители не само от региона , но и от цялата страна и не само…“, обяви кметът Неджми Али.

Предстои изграждането и на водопроводната мрежа за минералната вода. До края на годината Джебел ще разполага и със закрит плувен басейн, захранван от минералния извор край града.

„Строителството върви със сериозни темпове. И тук аз говоря  за проекти с осигурено финансиране. Първите стъпки за развитието на туризма и балнеолечението вече са направени. Предстоят още много добри новини в тази насока“, посочи Неджми Али.

Той допълни, че ремонтите на уличната мрежа ще продължат. Над 20 отсечки в селата ще бъдат новоасфалтирани, продължава и изграждането на детски площадки.

Общината вече проектира и скейт парк за децата.

„Това бе идея на трима младежи, които ме срещнаха преди време на улицата. Попитаха ме дали може и проектът вече е готов. Скейт паркът ще се намира в района на стадиона. Там пък приключва и проектирането за основен ремонт на стадиона , който ще се реализира на три етапа-естествено покритие на терена, писта, както и козирка“, допълни кметът.

„Работим денонощно. Вече сме в изпълнение на средносрочната програма за развитие на Общината. Съвсем скоро ще е готов и Амфитеатърът с изцяло нова озвучена сцена от където ще направим цялостен отчет на свършеното до този момент. Изпитвам  истинско удоволствие от всичко това, което изграждаме заедно. Постигнахме много, а вече започнахме и да надграждаме“, категоричен бе Неджми Али.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *