Световният ден на „Завръщането на дивата природа“ отбелязваме днес в Кърджали На събитието присъства и Н. Пр. Мачей Шимански, посланик на Полша в България

Нов живот

  • Събитието се организира от Фондация „По-диви Родопи“ съвместно с ОДК

Днес в Общински детски комплекс с целодневна наситена програма за малки и големи се отбеляза Световния ден на завръщането на дивата природа. Този ден се отбелязва за втори път в България, като тази година по идея на фондация „По-диви Родопи“ домакин на събитието е ОДК.

Празникът стартира в 11 ч. с официално откриване, на което присъстваха посланика на Полша в България Н. Пр. Мачей Шимански, Катя Митовска – заместник кмет на община Кърджали и Андреана Трифонова – ръководител на екипа на фондация „По-диви Родопи“. Директорът на ОДК, Златка Пеньова, приветства гостите и препълнената зала с добре дошли, като подчерта, че за пореден път детския комплекс е домакин на събитие от такава величина. С приветствие към присъстващите се обърнаха и официалните гости.

След откриването бе представена фотографската изложба на Н.Пр. Мачей Шимански „Птиците на България“, който от дълги години е любител фотограф. Изложбата съдържа 36 впечатляващи фотографии на птици от нашата страна. Посланикът представи и своята презентация „Как да снимаме птиците“, след което проведе дълъг и интересен разговор с младите фотографи от клуба по фотография „От черно до бяло“. Изложбата на посланика ще гостува на Кърджали до 13 април.

От 11.30 ч. над 100 деца и младежи се включиха в атрактивните работилници „3D зубър и елен“ за изработване на макети на дивите животни и подреждане на пъзели.

В 14 ч. стартира работата и на интерактивната работилница „Рисуване със светлина“, където децата участваха в светлинни рисунки с див кон, благороден елен и лопатар, лешояди – белоглав и черен и зубър.

Екипът на ОДК изказва своята благодарност на посланика на Полша в България Н. Пр. Мачей Шимански за гостуването и представената изложба и на екипа на фондация „По-диви Родопи“ за партньорството и ползотворното сътрудничество.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *