Водачи от „Български възход“ зарибяват язовир „Студен кладенец“ Парламентарни избори 2023

  • 350 кг малки шаранчета пристигнаха на брега край Калоянци, където се стекоха членове и симпатизанти на партията
  • Като депутат от Девети МИР Кърджали в 48-мия парламент, Григор Захариев не успява да внесе предложения за по-строги наказания за бракониерите, но смята да работи в тази посока, ако бъде избран отново

Валентина ИВАНОВА

Следвайки своето верую „За чиста природа“, Григор Захариев, водач на кандидат-депутатите от партия „Български възход“ в Девети МИР, предприе акция за зарибяване на язовир „Студен кладенец“. Идеята бе подкрепена от колегите му, които са начело в избирателните райони Хасково и Стара Загора Тихомир Георгиев и д-р Николай Благоев.

Специално поръчаните 350 кг малки шаранчета пристигнаха на брега край село Калоянци, където се стекоха членове и симпатизанти на партията, както и представители на ИАРА и Ловно-рибарско дружество “Кърджали”.

Макар че е софиянец, Захариев живее от години сред природата, тъй като има къща на Дарец, в една труднодостъпната местност. Той е влюбен в красотата и чистотата на района и държи те да се съхранят. Като депутат от Девети МИР – Кърджали в 48-мия парламент не успява да внесе предложения за по-строги наказания за бракониерите, но смята да работи в тази посока, ако бъде избран отново. Във всеки случай животът му край водата го прави природолюбител и пазител на околната среда. Дали е депутат или не, това няма да промени мисленето му.

Д-р Николай Благоев от Стара Загора

Отдавна със свои приятели е мислел да направи подобна акция и се радва най-сетне да осъществи идеята си. Закупува зарибителния материал със собствени средства от специализирана фирма.

Обяснява, че шаранът е много подходящ за водите и климата на язовир „Студен кладенец“. Докато днешните рибки стигнат 1 кг, им трябва година – година и половина, но кандидатите мислят за бъдещето, искат във водоема да кипи живот, да привличат рибари край бреговете, за да може повече хора да се радват на красотите, които крият Източните Родопи.

Григор Захариев призовава всеки, който обича природата, да подкрепи партия „Български възход“ с номер 15 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!