Десет от Арда измъкнаха точка от Пирин в Благоевград

Отборите на Пирин и Арда не успяха да излъчат победител в двубоя си от 25-ия кръг на efbet Лига. Срещата в Благоевград завърши при резултат 1:1, а головете реализираха Радослав Цонев и Преслав Боруков. Гостите завършиха срещата в намален състав, след като през втората част Илия Юруков бе изгонен за втори жълт картон.

Двубоят в Благоевград започна доста равностойно, като в първите пет минути на срещата се води предимно в центъра на терена. Първият интересен момент в мача дойде едва в 8-ата минута, когато Иван Тасев отправи първия точен удар. Той получи пред наказателното поле отляво, напредна няколко метра и с удар от границата на пеналта, се опита да затрудни Господинов. Стражът на гостите обаче се справи без особени проблеми.

В 14-ата минута на мача гостите направиха непростим пропуск чрез Абубакар Тунгара. Халфът на Арда се възползва от груба грешка в отбраната на домакините, надигра младия Мартин Бачев, като му отне топката,а след това преодоля и вратаря Янко Георгиев. Тунгара стреля от няколко метра, но прати коженото кълбо в левия страничен стълб. Футболистът на Арда имаше възможност и да комбинира, но предпочете на да стреля и сам да завърши атаката.

В 33-ата минута най-активният в редиците на гостите Абубакар Тунгара трябваше да напусне принудително терена, след като получи травма в дясното коляно. Малиецът получи своя проблем без видима интервенция с противников играч. На неговото място се появи Шахредин Бухолда.

В заключителните минути на първото полувреме футбол почти не се игра. Играта се накъса доста заради честите нарушение на играчите на двата тима, което доведе и до няколко жълти картона. Главният рефер Кристиян Колев даде продължение от близо седем минути на полувремето, но в крайна сметка двата тима се оттеглиха на почивка без голове.

В началото на второто полувреме Арда определено бе по-активният тим на терена.   Радослав Цонев и Бухлода имаха добри шансове да затруднят стража на домакините Янко Георгиев. Вратарят на Пирин трябваше да се намесва решително в 58-ата минута, когато именно резервата Бухлода стреля от дъгата на наказателното поле, но Георгиев изби с една ръка в ъглов удар.

След разиграването от корнера гостите стигнаха до дузпа, която бе отсъдена за игра с ръка на Славчо Шоколаров. Ситуацията бе прегледана с ВАР лично от главния съдия Кристиян Колев, който посочи бялата точка без колебания.

Радослав Цонев се нагърби с изпълнението и наказа бившия си клуб, откривайки резултата в 64-ата минута.

Няколко минути преди края на срещата гостите останаха с човек по-малко, след като Илия Юруков получи втори жълт картон и трябваше да напусне преждевременно.

Пирин стигна до точката в мача в допълнителното време, когато Преслав Йорданов се разписа с глава след центриране от ъглов удар.

Източник: Гонг

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *