Илияна Йотова на рождения ден на радио Кърджали: БНР е етикет за достоверност /Видео/

Валери КОВАЧЕВ

Снощи в Дома на културата бе отбелязана 7-годишнината от създаването на БНР – радио Кърджали. Гост на тържеството беше вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова. Тук пристигна и генералният директор на Българското национално радио Милен Митев. На празника присъстваха също всички директори на регионални радиостанция към Българското национално радио в страната. Повода уважиха кметове и заместник-кметове на общини от областите Кърджали и Хасково, областни политически лидери, ръководители на различни регионални институции, както и представители на мести и национални медии. Директорът на БНР – радио Кърджали Красимир Ангелов получи много поздравителни адреси, цветя и подаръци, сред които и от вестник „Нов живот“.

Вече сме на седем години. Цял ден се шегуваме, че седемгодишните деца са в първи клас. Отмина периодът на детските грижи и памперсите. Навлизаме в сериозния живот със сериозни амбиции и знания, които трябва да прилагаме, каза директорът на БНР – Кърджали Красимир Ангелов. Той изтъкна още, че радиото е мост за връзка с хората, които живеят в Кърджалийска областта, за да се решават техните проблеми.

Първият сигнал на радио Кърджали прозвучава в 9 часа на 9 май 2016 г. Първият водещ на първия информационен блок е Станислава Георгиева, която и днес продължава да работи в радиото.

Милен Митев благодари на екипа на радио Кърджали, който е на-младото попълнение в голямото семейство на Българското национално радио. Макар, че стартирахте скоро в медийното пространство вие вече извървяхте доста дълъг път. Седем години не са малко, за тези седем години положихте стабилна основа за следващите сто и седем, подчерта той.

Не всяка област, не всяка община и не всяко населено място може да се похвали и да каже нашето радио. Ние можем. Имаме възможността местната власт да прави много важна връзка с хората в отдалечените села, използвайки радиото. Искам да благодаря за това на Красимир Ангелов и на целия колектив, каза кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

Искам специално да се обърна към колектива на радио Кърджали и да им кажа, че човек и какъвто и пост да заеме – бивш журналист няма, каза Илияна Йотова, която всички познават като бивш журналист в Българската национална телевизия.

Във времето, в което живеем, ни заливат с непроверени новини отвсякъде. БНР е етикет за достоверност. БНР е онази медия, от която институциите ползват информация точно за това, че професионализмът е на най-високо ниво. Колегите, които работят там няма да направят компромис и да представят фалшиви новини. След като всички политици са доволни от БНР, значи сте на прав път, обърна се Илияна Йотова към генералния директор на БНР.

Вицепрезидентът пожела колективът на радио Кърджали да продължава тази линия и занапред, защото от националните медии се иска, нещо повече – да възпитават цялото общество в родолюбие и честност, прозрачност и правила.

Илияна Йотова даде висока оценка за професионализма на работещите в радио Кърджали, като специално наблегна на истинския професионализъм на Красимир Ангелов, който е носил най-интересните новини в БНТ, когато е бил кореспондент в Кърджали. Много се радвам, че човек с такъв опит ръководи радио Кърджали, заяви тя.

Художествените колективи към Дома на културата бяха подготвили специални поздрави по случай рождения ден на радио Кърджали. Включиха се народният оркестър, танцовият състав и гайдарският състав.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *