Сачева към ПП-ДБ: Нямаме нужда от пране на нашия имидж

Решаването на политическите кризи никога не може да се случи по начин, който да е удобен за политическите участници. Кабинетът, който ще гласуваме днес, не е представителен на мнозинството. Компромисът беше направен само от нас в името на България. Това заяви от трибуната на Народното събрание Деница Сачева от ГЕРБ.

„Ясно и на висок глас искам да ви заявя: Ние нямаме нужда от пране на нашия имидж. Никога не сме работили за личните си образи. Единственото, което трябва да бъде пазено чисто и неопетнено, е образът на България, за да може тя да има достойно място в Европа, да влезем в Шенген и еврозоната”, каза Сачева на ПП-ДБ.

Тя се обърна и към своите от ГЕРБ, които „с противоречиви чувства ще подкрепят кабинета „Денков-Габриел”: „Всички мои колеги са убедени европейци. Всички обичат България, преминали са през много трудности и изпитания. Днес, колеги, не даваме кредит на доверие, а на време”.

Сачева посочи, че не може повече държавата да се управлява от хора, които не са избрани от народа и не е ясно чии и какви интереси защитават и управляват. „Служебните правителства имат ограничени правомощия. Те трябва да поддържат функционирането на държавата. Не може избраните от хората да се унищожават помежду си, а неизбраните от никого да определят бъдещето. Това е жанр на абсурда”, категорична е тя.

Източник: НОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *