Берое излъга Арда

Берое победи Арда с 1:0 във втория кръг от Първа лига. Поради претърпян пътен инцидент, определеният за главен съдия на мача между Берое и Арда Георги Иванов нямаше възможност да изпълни наряда си. На негово място за арбитър на срещата в Стара Загора бе назначен Станимир Тренчев.

Още от самото начало пред двете врати се заредиха опасни положения, но печеливши се оказаха домакините, които в открита резултата в 8-та минута чрез Виви Трибуле. Първото полувреме завърши при този резултат.

В 14-та минута Арда отбеляза гол чрез Станислав Иванов, но той не бе зачетен заради засада на голаджията. Системата ВАР потвърди това решение. В края на първото полувреме гостите може са заличат пасива, но топката, изстреляна с глава от Умар Сако, само мина много застрашително покрай вратата на домакините.

През второто полувреме се заредиха голови положения и пред двете врати, но до попадение в мрежата така и не се стигна. Междувременно пак заради засада бе отменен втори гол на гостите. Най-близо до редовен гол бе Берое, когато в 57-та минута силният удар на Себайост премина на сантиметри от левия страничен стълб.

При старта на новия сезон „Берое“ спечели с 2:1 в Благоевград след две попадения на Вини Трибуле, а „Арда“ завърши при резултат 3:3 в домакинството си на „Черно море“.

До този момент двата тима са се изправяли един срещу друг в 11 срещи от най-високото ниво на българския футбол. В тях „зелените“ имат само 1 победа, а успехите за „Арда“ са 8, при 2 равенства. Победата за „Берое“ дойде в последния мач между двата тима, който бе през миналия сезон и бе спечелен с 2:0.

Източник: gol.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *