ДПС се поклони на гроба на д-р Садък Ахмет в Комотини Медикът е бил лидер на запазно тракийските турци в Гърция

Исмет ИСМАИЛ

Лидерът на западно тракийските турци и основател на партията на приятелството, единството и мира (DEB) в Гърция д-р Садък Ахмет беше почетен в 28-годишнината от неговата смърт, пред гроба му в гръцкия град Комотини.

За поредна година на възпоменателната церемония присъства многобройна група от представители на Движение за права и свободи от област Кърджали, водена от областния лидер на партията Ресми Мурад.

Сред тях бяха заместник областният председател на ДПС Бедрие Газиюмер, народните представители от Кърджалийската листа Байрам Байрам и инж. Павлин Кръстев, кметът на Община Ардино инж. Изет Шабан, председатели на общински съвети, партийни лидери и съпартийци.

Кърджалийската група поднесе и венци пред гроба на д-р Садък Ахмет.

Д-р Садък Ахмет е роден на 7 януари 1947 г. в село Сиркели, Комотини. Завършил е Медицинския университет в Солун. През 1987 година е осъден на три години затвор, за това, че раздава брошури на членовете на партията на Демократите за правата на човека. През 1993 година създава партията на приятелството, единството и мира (DEB) в Гърция. На 24 юли 1995 година на годишнината от мирния договор, подписан в Лозана д-р Садък Ахмет загива в тежка автомобилна катастрофа.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

1 Отговор

  1. Asan каза:

    Д-р Сладък Ахмед разделил ДПС на две на костумари и обикновенни граждани,хахаха

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *