Молитва за дъжд отправиха мюсюлмани и християни в Колец

Нов живот

Молитва за дъжд за всички населени места и ифтар организират в община Минерални бани. Молебенът ще се състои в Колец, но бяха поканени всички. Молитвата бе отслужена от местните проповедници, които прочетоха житието на ислямския пророк Мохамед, песнопения и аети от Корана.

Събитието бе уважено и от кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер. Той поздрави присъстващите и и благодари, че в тези трудни времена успяват да запазят традициите. Тези събития са и повод хората да се срещнат и да се сплотят. Поканени са  и християните от общината, за да отбележим заедно и този Молебен за дъжд, добави кметът. В края на краищата дъждът е благодат за всички хора, а сушата в общината продължава вече месеци.

Проповедниците прочетоха и молитва за дъжд. Интересното в ритуала е, че мюсюлманите отправят молитвата за дъжд с посочващи към земята пръсти на ръцете. Четящите молитвата духовници намятат религиозното си расо наобратно. След молитвата на присъстващите бе раздаден пилаф, приготвен от 200-килограмово теле.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *