Медици от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ ще преглеждат безплатно в Златоград на 25 и 26 август

Изявени медици от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Проф. д-р Александър Чирков“ ще извършват безплатни профилактични прегледи на 25 и 26 август в общинската болница в Златоград, съобщиха от лечебното заведение. Това е поредна кампания за профилактични прегледи за жителите на общината. След оборудването на болницата в Златоград със съвременна апаратура за телемедицина, тя разшири възможностите си за сътрудничество с водещи български клиники, осигурявайки достъпност на здравните услуги за жителите на общината, заяви пред БТА кметът на Златоград Мирослав Янчев.

Пациентите от Златоград ще имат възможност да се прегледат безплатно на 25 и 26 август при кардиолози, уролози, съдови, гръдни и коремни хирурзи от УМБАЛ. В екипа медици, които ще преглеждат и консултират, са д-р Емил Хаджиев – началник на Клиниката по съдова и ендоваскуларна хирургия, Димитър Димитров – кардиолог инвазивна кардиология, д-р Нерие Чаушева – специалист по клинична кардиология и ехокардиография в УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“. За жителите от малките населени места в община Златоград, които нямат собствен превоз, ще бъде осигурен безплатен транспорт. Желаещите да се прегледат могат да запишат час на телефон 0894559022, от 9:00 до 18:00 ч.

Община Златоград вече организира през годината поредица от безплатни профилактични прегледи с лекари от различни столични клиники, уточняват от общинската администрация. По европроект  общинската болница се снабди с най-модерна апаратура, даваща възможност за прилагане на телемедицина и консултиране с водещи медици, спестявайки пътуване на пациентите до други болници.

Източник: smolyandnes
Снимка: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *