Петнадесети септември отново се превърна в истински празник за Средно училище „Васил Левски“- Крумовград

Нов живот

Отново е 15 септември. Празнува цяла България – празнуват онези, които тепърва ще влязат в училище и тези, които за пореден път ще прекрачат училищния праг, но пораснали с едно лято, копнеещи да видят старите си приятели, да седнат на чиновете, опазили тайните им.

Пред колоните от ученици стоят учителите, притихнали,  умилени, изпълнени с мисълта за голямата  отговорност на благородното си дело. За тях са огромните пъстроцветни букети, слънчевите усмивки, протегнатите ръце, отворените за обич души.

Вълнуват се и родителите, които стоят гордо изправени до своите деца, виждайки нетърпението им да се втурнат в класните стаи, за да трупат нови знания и да създават нови приятелства.

Такава бе атмосферата в двора на Средно училище „Васил Левски“ – Крумовград. Петнадесети септември отново се превърна в истински празник за всички. Отбелязан бе с много настроение, песни, стихове, танци, много смях и прегръдки.

Официалното откриване започна в 09:00 часа в двора на училището. След посрещане на училищното знаме, издигане на националния флаг и изслушване на химна на Република България и Европейския съюз, ученици и гости поднесоха  цветя пред паметника на Васил Левски.

Начало на тържествената церемония постави атрактивното изпълнение на мажоретния състав към училището.

 Специални гости на тържеството бяха: инж. Асен Хаджиев – зам.-кмет на Община Крумовград, Станка Паскалева – директор на Детска градина „Митко Палаузов“ – Крумовград, Елеонора Славянова – директор на Детска градина „Юри Гагарин“ – Крумовград, Анна Иванова –  председател на Обществения съвет при СУ „Васил Левски“ – Крумовград и Валентина Петрова – родител на първокласник.

Кулминация на празничния ден бе словото на директора на училището. С гордост и уважение към труда на ученици, преподаватели и родители, господин Цветан Терзиев  акцентира върху успехите на училището и неговите възпитаници. Той отбеляза: „През последните години училището ни се справи с много предизвикателства. То доказа, че обучението може да се провежда и по различни от традиционните методи на обучение, с широкото използване на информационните и комуникационни технологии. Ние заедно постигнахме големи успехи, както в учебния процес, така и в участието на много ученици в състезания и олимпиади, в реализирането на  иновативния проект на училището „Роден край“, в реализирането на много национални  проекти и национални програми.

Тази учебна година също ни изправя пред предизвикателството да реализираме успешно съответната част от Стратегията за развитие на училището и новия голям проект „Успех за теб“. Това изисква от нас да удвоим усилията си, за да се справим с изискванията на новото време, тук и сега, и да продължим уверено напред, надграждайки знания, развивайки ключови компетенции, гарантиращи както нашето настояще, така и нашето бъдеще.“

В заключение от името на  целия трудов колектив директорът обеща, че  поема отговорността за качествено обучение, възпитание и социализация на тези прекрасни млади хора, които сега стоят  пред паметника на Апостола на свободата Васил Левски. Той сподели очакванията си, отговорността да бъде споделена от държавните институции, неправителствените организации, всички, които се грижат за младите хора и работят за тях, за да бъдат преведени уверено през дългия път на Знанието и Науката.

Приветствие от името на кмета на Община Крумовград Себихан Мехмед отправи  Асен Хаджиев – зам.-кмет на Община Крумовград, който  поднесе пожелания към всички ученици и учители за здраве и успех, благополучие и нови по-високи успехи. На първокласниците пожела много здраве, весели приятели и  много знания. Призова родителите, да бъдат заедно с тях и с всеотдайните им учители.

Валентина Петрова-родител на първокласник, поздрави най-малките и най-развълнуваните, първокласниците, за които училището отваря  вратите към един нов и непознат, но вълнуващ и интересен свят. Пожела им здраве, успехи и много щастливи преживявания в класната стая.

Своя емоционален поздрав към първолаците отправиха и дванадесетокласниците, които влязоха в ролята на добри орисници и им пожелаха да бъдат старателни ученици, търпеливи и упорити, да постигат всичко с труд и учение, да се обичат и да  си помагат, да бъдат добри и да пазят приятелството, защото истински богат е този, който има приятели. След изречените благопожелания те им връчиха “Ключа на знанието“.

Последваха прекрасните поздравления към присъстващите от учениците от IIIб клас и фолклорна танцова група „Пъстра китка“ с ръководител Даниела Бояджиева.

Пред първокласниците директорът плисна менче вода, по пътя към знанието да  им върви като по вода. Всички ученици, водени от своите учители, се отправиха към класните стаи с грейнали лица и щастливи усмивки, за да посрещнат предизвикателствата на новата учебна година смело и решително!

Успешна и усмихната учебна година!

 

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *