Нинова пита: Бил ли е Хекимян лична къртица на Бойко Борисов в БТВ

БСП ще поискат извънредно изслушване на председателя на ДАНС в парламента заради доклада, на базата на който е взето решение за екстрадиране на свещеници от Руската църква. Това обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова пред журналисти, предаде БНТ.

„Този мистериозен доклад никой не го е виждал, никой не знае какво пише в него. Има данни, че той е изготвен на базата на натиск отвън, най-малкото информацията, че от Македония идва такъв. Има много съмнения за това, което се случи“.

Ако духовниците наистина са били шпиони, редът в България е да бъдат задържани, разследвани и съдени, тъй като нямат дипломатически статут, за да бъдат експулсирани, обясни Нинова.

„Очевидно е, че нямат сериозни доказателства и затова бързаха да ги изведат от страната. Искаме истината“

Според Нинова напоследък ключови за страната въпроси стават секретни – доклади на Сметната палата, на АДФИ, докладът на ДАНС за концесията на Росенец и други.

Относно номинацията на ГЕРБ-СДС за кмет на София на Антон Хекимян, Нинова попита бил ли е той лична къртица на Бойко Борисов. 

Това си е работа на ГЕРБ, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод издигането на Антон Хекимян за кандидат на ГЕРБ – СДС за кмет на София, предаде репортер на Novini.bg.

По думите ѝ обаче кандидатурата на журналиста поражда поне два въпроса. Бил ли е Антон Хекимян лична къртица на Бойко Борисов в bTV? Защото сега телевизията трябва да носи отговорност за нещо, което вероятно не е нейно решение.

Вторият въпрос е дали тази кандидатура не е издигната с договорката друг да спечели и да не рови около „Орлин Алексиев и цялата схема в общината години наред“.

От ГЕРБ да кажат бил ли е „къртица“ в bTV, подчинявал ли е новините на партийните цели на Борисов. Това е много важно, това е съществен въпрос.

Според лидера на социалистите другият съществен въпрос по темата е има ли уговорка на местно ниво от „Продължаваме промяната – Демократична България“ да не търсят отговорност от ГЕРБ – СДС. Нали го видяхте на национално ниво? Ще видим дали този модел ще се пренесе на местно ниво, заяви Корнелия Нинова.

Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *