Още една изява на фолклорните групи от ПГ по транспорт в Крумовград Поредно участие на  група „Фолклорна мозайка“ със  Стефан Узунов и танцова група  „Веселите приятели“ на традиционния есенен панаир на града

Казвам се Есра Орхан Бекир от клуба на младия журналист, а отскоро и солистка в група „Фолклорна мозайка“ при ПГ по транспорт в Крумовград. Първото ми участие беше в с. Аврен, където имаше тържество и се почете паметта на избитите 42 жени и деца от с. Манастир през далечната 1913 г. Това стана на Националния тракийски женски събор и селищен празник Аврен-2023. А сега бях участничка и на традиционния панаир на Крумовград, заедно с танцьорите от „Веселите приятели“.

Излизала съм на сцени, но този път беше някак си по-особено. И на двете участия с нас беше и Стефчо, така си му казваме, но той е много специален, тъй като е ученик със специални образователни потребности. Удоволствие е да си с него на сцена, защото невероятната чистота и талант вдъхновяват мнозина, както и мен самата. Той знае много песни и наистина музиката за него е живот. Преминал е през много трудности и препятствия, за да се пребори и да успее да представи своя талант на сцената. Видях сълзите на жени в Аврен и овациите и очарованието на публиката в Крумовград.

Нашият  съученик Стефан Узунов е носител на два златни медала от републикански фестивали за деца със СОП. Радвам се, че преживях всичко това. И си мисля, че ние, учениците, както и възрастните и цялото ни общество сме в дълг към тези „специални” деца. Те носят такава чистота и свежест, която липсва днес. Видях я отново при Стефан, затова и написах тези редове.

Есра  БЕКИР, 10 клас
от клуба на младия журналист при ПГ по транспорт в Крумовград
Снимки: Анна ИВАНОВА

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *