Централният предизборен лъч на ДПС начело с Мустафа Карадайъ се срещнаха с жители на Ардино Местни избори 2023

Централният предизборен лъч на ДПС начело с председателя на партията Мустафа Карадайъ пристигна в Ардино за да подкрепи кандидатите за кметове и общински съветници на партията в предстоящите местни избори. Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ бе посрещнат от кмета на община Ардино и кандидат за втори мандат инж. Изет Шабан, зам.-председателят на Младежко ДПС Нилгюн Исмаил и председателят на Общински съвет на ДПС-Ардино и водач на листата на ДПС за общински съветници Шахин Байрамов.

По-късно в салона на читалище „Родопска искра“ се проведе предизборна среща с участието на стотици активисти и симпатизанти на ДПС и граждани. Гости на събитието бяха д-р Хасан Адемов, дългогодишен народен представител от ДПС, бивш министър на труда и социалната политика, областният председател на ДПС Ресми Мурад, народните представители Елван Гюркаш, Байрам Байрам, Адлен Шевкед, Павлин Кръстев. На срещата присъстваха ръководствата на Младежката структура и Женското дружество, кандидатите за кметове по населени места, председатели на местни съвети.

В своето приветствие председателят на ДПС Мустафа Карадайъ отбеляза, че единият от ангажиментите, които поема ДПС на тези избори, е създаване на специален фонд за общински проекти в държавния бюджет. „През периода 2001 – 2009 година ДПС беше в централната изпълнителна власт, създадоха се такива условия, че инвестициите в България да достигнат до над 6 млрд. евро., до над 12 млрд. лв. на година. Излишъкът в държавния бюджет достигна до над 2 млрд. лв., от които 1 млрд. отиваше във фискалния резерв, а другият 1 млрд. за публични инвестиции, основно за финансиране на проекти на общините. Ние на предстоящите местни избори не избираме само кмет на кметство, не избираме само общински съветници, не избираме само кмет на община, ние на тези избори даваме и онази тежест на Движението за права и свободи, че на централно ниво да имаме самочувствието да претендираме за участие в централната изпълнителна власт“, подчерта Мустафа Карадайъ.

Кметът на община Ардино и кандидат за втори мандат инж. Изет Шабан изрази своята сърдечна благодарност на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, председателя на ДПС Мустафа Карадайъ и централното ръководство на партията за доверието към него и неговия екип. „Искам да Ви уверя и това да ми е първото обещание, че ще оправдая това доверие през настоящия мандат“, заяви Изет Шабан. „Благодарение на критериите и правилата, приети от ЦС на ДПС, ние сформирахме един много силен екип, с който излизаме на предстоящите местни избори. Не се и съмнявам, че ще спечелим с достойнство и чест“, каза още Изет Шабан. Той подчерта, че мандат 2019-2023 е останал в миналото, но ще го запомнят с много предизвикателства и трудности. „Въпреки това изтеклия мандат бе много успешен за община Ардино. В тази връзка считам, че имаме пълно основание, да поискаме от Вас вашата подкрепа с нови сили и енергия да работим за реализацията на нашата визия за развитието на община Ардино. Моята предизборна платформа за управление на община Ардино е интересна, достъпна, прагматична и реалистична. Тя е насочена към цялото население на община Ардино и всички населени места. Подхождам отговорно за развитието на община Ардино и разчитам на Вашата искрена подкрепа. Затова най-правилния и най-разумния избор на Местни избори за кмет на община, кмет на кметство и общински съветници на 29 октомври 2023 г. е с бюлетина №57 за да реализираме нашите идеи с помощта на ДПС, ръководството и парламентарната група на ДПС. Разчитаме на вашата безрезервна подкрепа“, каза още Изет Шабан.

Председателят на Общински съвет на ДПС-Ардино и водач на листата на ДПС за общински съветници Шахин Байрамов отбеляза, че целта на ДПС в община Ардино на предстоящите местни избори е отново безапелационно с №57 да спечелят още на първи тур изборите за кмет на община, кметове на кметства и общински съветници. „Имаме номинирани 39 кметове на кметства, от които 26 вече са избрани. Нямаме съмнение, че ще спечелим и останалите 13 кметства, защото ДПС е най-близката партия до хората, знае проблемите им и знае как да ги разрешава. Вярвам, че ще имаме квалифицирано мнозинство в следващия местен парламент“, заяви Шахин Байрамов.

„Нека на 29 октомври всички да подкрепим кандидатите на ДПС с №57 и да се радваме на още една победа в Ардино, областта и като цяло в страната“, призова областният лидер на ДПС Ресми Мурад.
Предизборната среща приключи със символично пускане на 57 сини балона в небето с пожелание да има мир в света и по-добро бъдеще за Ардино.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!