Валерия Велева: Карадайъ си позволяваше груб тон, изтласка от управлението на Движението знакови фигури За мен оставката на Мустафа Карадайъ е знак, че в ДПС ще се случват кардинални промени, коментира журналистът

Напрежението около Карадайъ се получи през последната година-две заради негово агресивно поведение спрямо съпартийци. Позволяваше си груб тон, изтласка от управлението на Движението знакови фигури и се обкръжи с безлични фигури. Парламентарната група на ДПС, конструирана лично от него, е изключително слаба. Със знак от Ахмед Доган в последната половин година водещата фигура в ДПС стана Делян Пеевски. С водещото присъствие на Пеевски, ДПС стана уважаван фактор в политиката и управлението на държавата.
За мен оставката на Мустафа Карадайъ е знак, че в ДПС ще се случват кардинални промени. както резултатите от изборите, така и присъствието на Делян Пеевски във втората половина на предизборната кампания и решаващото му участие в добрите резултати на ДПС.
Това каза пред Euronews Bulgaria журналистът Валерия Велева.

Ето и още от нейния коментар по важните теми:

След като Доган напусна политиката през 2013 г., той посочи Лютви Местан и той беше избран. Три години по-късно след скандала, който всички си спомняме, лично Доган „уволни“ Местан и посочи Карадайъ. Този път има разлика в процеса. Доган няма да посочва кой да бъде председател на партията, а ще остави структурите да го направят, както трябва да функционира всяка демократична партия. Имам усещането, че ДПС харесва Делян Пеевски за председател. Политиката на Пеевски е с оглед да се направи така, че да се стопира изтичането на кадри от Движението извън България заради лошите условия и липса на реализация. Неговата политика не е идеологически и етнически насочена, а икономически.

Само преди няколко месеца никой в парламента и в десницата не можеше да си помисли, че ще поиска подкрепата на Пеевски за различни законопроекти. Управляващата конфигурация припозна ДПС и лично Делян Пеевски като фактор за стабилността в държавата.

Факти.бг

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *