Започва броенето на преференциите на ПП-ДБ в Кърджали, отварят чувалите в 13 часа Административният съд в Кърджали се произнесе тази сутрин по жалбата на Стоян Георгиев

Валентина ИВАНОВА

След жалбата на Стоян Петков Георгиев, сутринта на 8 ноември Административен съд – Кърджали разреши да бъдат преброени отново преференциите му. Кандидатът за общински съветник от коалиция ПП-ДБ се смята за ощетен с получените 102 предпочитания на последния местен вот, което го лишава от участие в местния парламент.

Жалбоподателят е поискал съдебно-статистическа експертиза с вещи лица, но председателят на съда Ангел Момчилов е преценил, че не е необходимо участие на хора със специални умения. Така в повторното преброяване ще участват представители на ОИК и съда, жалбоподателят Стоян Георгиев и адвокат Дима Георгиева, представляваща ответната страна – Радослав Милев и Стоян Стоянов. В 13 часа започва повторното преброяване, което вероятно ще продължи 2-3 дни.

Междувременно обявените от ОИК двама представители на коалицията ПП-ДБ Радослав Милев, водач на листата, и Стоян Стоянов със 140 преференции, полагат клетва на първата сесия днес.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *