ИТН направи пробив в Момчилград, за пръв път влиза в местната власт Двама представители на партията седнаха в общинския съвет

Валентина ИВАНОВА

Юлия Чортленева, областен лидер на ПП «Има такъв народ» в Кърджали, коментира със задоволство пробива на партията, реализиран на последните местни избори. За първи път ИТН ще участва в местната власт. Двама влязоха в общинския съвет на Момчилград – Ялчън Сами Мастанли и Емил Кирилов Топалов. Те ще работят заедно с колегите си от ГЕРБ – 4, ДПС – 22, БСП – 1.

Успехът на ИТН в родопската община се свързва с активната работа на Ялчън Мастанли, местен предприемач, учредител на областната структура на партията.

Хората на Слави Трифонов участваха с кандидатски листи в общините Момчилград и Кърджали, но в областния център резултатът им е посредствен. Те не издигнаха кандидати за кмет в нито една от общините в областта.

Очаква се решението на Административния съд в Кърджали по жалбата на Сенай Бейсим Ариф, кандидат на ИТН за кмет на кметство Равен, община Момчилград. ОИК обяви, че той има 99 гласа и губи от представителката на ДПС Рахиме Исмаил Раиф със 103. Днес, 9 ноември, ще стане ясен резултатът.

 

1 Отговор

  1. Момчиград каза:

    Този младеж Ялчън е много умен стратег недооценяван на местно ниво,чист,праведен и най важното не е ДС агент, желаем му успех.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *