Глоба и отнемане на книжка за шофиране с дебело палто в Гърция

  • Глобата е 100 евро, а шофьорската книжка се отнема на място за 30 дни

Съгласно член 13, параграф 2 от Правилника за движение на Гърция, водачът на автомобила е длъжен да осигури пълна свобода на движение на крайниците си, за да могат свободно да извършват всякакви маневри, необходими за безопасно движение по обществен път, съобщава Bulgaria ON AIR.

Въпреки че не е ясно как точно шофьорите ще постигнат пълна свобода на движение, тъй като не се казва какво облекло е позволено да носят по време на шофиране, това означава, че трябва да се возят с дрехи, които не ограничават движенията им. Дебелото палто или яке със сигурност не попадат в тази категория.

Ако шофирате, докато носите яке или палто, има вероятност да бъдете глобени от КАТ, като част от потенциална проверка и ако попаднете в инцидент с ограничително облекло и се окаже, че то е допринесло за инцидента, тогава нещата стават още по-сложни.

Глобата за нарушаване на разпоредбите на параграф 2 на член 13 от Кодекса за движение по пътищата е както парична, така и административна. Глобата е 100 евро, а шофьорската книжка се отнема на място за 30 дни.

Въпреки това, предвид известната лоялност на гръцката полиция към нарушителите, има надежда, че тази доста абсурдна клауза от правилата за движение ще се използва изключително рядко, освен ако нямате личен конфликт с полицай.

Снимка: Shutterstock

Източник: fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *