Дъжд и заря съпътстваха запалването на светлините на коледната елха в Кърджали /ВИДЕО/ Кметът Ерол Мюмюн пожела весели празници на всички присъстващи

Валентина ИВАНОВА  

Малки и големи кърджалийци се събраха в сряда надвечер, навръх Никулден, пред украсената коледна елха, разположена срещу общината, в очакване да бъдат запалени светлините й. По-предвидливите бяха с качулки и чадъри, но мнозина стоически чакаха под дъжда.

Намокриха се и участниците в спектакъла „Коледни искри“, но пяха с пълен глас. Пред входа на театъра малчугани от детските градини „Орфей“ и „Дъга“ и таланти от ОДК се изявиха наред с Боби шоу, Вълшебника, Ледения човек, мечока Миша, Арлекино и др. На импровизираната сцена се качи и кметът Ерол Мюмюн. Той приветства събралите се хора. Пошегува се, че ще ни върви по вода е обеща на децата повече зони за спорт и игри, нова детска градина и училище и др. После им пожела весели и светли празници.

Накрая кметът, Дядо Коледа и децата започнаха обратното броене до грейването на светлините на осемметровата елха, последвано с аплодисменти и кратка заря.

Същата вечер беше заработи и традиционният коледен базар. В 15-те дървени къщи, подредени пред паметника на Васил Левски и пред театъра местни производители примамваха клиенти със сувенири, коледна украса, сладкиши и димяща скара. Базарът тази година има и благотворителна кауза – подпомагането на болния Мурад и сестричката му.

Снимки: Ваня Иванова, Мохамед Расим, kardjali.bg

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *